2008. február 3., vasárnap

Képek

Kinga...azt hiszem, a képek egy dologtól színesek..nem informatív céllal készültek, és nem útikalauz, amit ide írok. Inkább egy olyan szubjektivitásból fakad, amit megéltem Peruval kapcsolatban, ennek okán sem az embereket, sem a tájakat nem kiállítási darabként szemléltem, fényképeztem, hanem az élő, lélegző lényegét igyekeztem megragadni..Ezért nem írok történelmi-földrajzi vonatkozásokat, számokat. Ennek utána lehet járni, ez csak információ.
Azt hiszem, hogy tájak-emberek-országok történelme sokkal inkább ebből fakad..
Ma jön a 7.nap beszámolója is..:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kicsit már félek kommentezni, mert látom egy külön szösszenet is jutott nekem, bár tudom, nem csak nekem irtad.
Igazából rég nem néztük Kepes Világfaluját, de tegnap délután volt rá idő. Azt hiszem, csak a felvétel miatt tűnt szürkébbnek, mint a képeid, mert a tegnapi részben éppen a színes ruhák voltak a téma. Persze, nem csak a peruiaknál járt ő, de róluk is van minden részben valami infó. Szívesen odaadjuk a dvd-ket, nézzétek meg. Más kultúrákról is szó van, de gondolom a perui biztosan érdekelne. Tudom, most jártatok ott és sokat láttatok, tapasztaltatok, tanultatok...talán mégis tud esetleg valami újat mondani...

Noémi írta...

:) ebben teljesen biztos vagyok..mindenki másképp látja a világot, van, aki szürkébben, van, aki színesebben, van, akinek a színes szürke, van,akinek a szürke színes. De hogy ne filozofáljak itten..Én nagyon vevő vagyok rá..mármint arra, hogy több szem többet lát. Amit feltettem ide Peruról, az csak az én szemem. Más szeme mást lát belőle, és az legalább olyan érdekes. Egyszer írtam arról, hogy az igazságnak legalább 12 oldala van..az enyém ebből 1, Kepesé valószínűleg a 2, és így tovább..
Nekem a színek nem önmagukért tetszettek-azaz nem a divat, ruha, stb. miatt- hanem szerintem nagyon kifejezik ezeknek az embereknek a lelkivilágát.
Peru amúgí is színes ruhás, de az úszó szigeteki emberek talán a legragyogóbbak. Ezért születtek a képek

..és ne félj kommentezni..