2008. április 15., kedd

Gondolkodjunk! Választ kérek:-))) !!!

Hsziang-jen azt mondta:

- Valaki ezer láb mély szakadék fölött kinyúló faágra kötelet köt, és fogával ráakaszkodva lóg. Most valaki arra jön, és azt kérdezi: „Mi volt az értelme annak, hogy Bodhidharma Indiából Kínába jött?”

- Ha az ember válaszol, száját ki kell nyitnia, a kötelet elereszti, és a mélységbe zuhan. Ha nem válaszol, a legfontosabb kérdéssel szemben közömbös. Mit tennél a helyében?

7 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Noémi írta...

már reménykedtem, hogy egy gondolat jön, de nem..reklám:-)

Névtelen írta...

Mutogatnék :)

Noémi írta...

Technikailag akkor is elveszíted az egyensúlyodat és lezuhansz:-)
Ebben a kérdésben az a szép, hogy irreális. Ha az említett módon függeszkedsz egy kötélen, az is lehetetlen- bármelyik percben leeshetsz. Így függeszkedik az ember vélt vagy valós értékeibe is, nem? És amikor jön egy valóban "nagy" dolog, nem meri odaadni a maga kis szánalmasságát, mert fél, hogy lezuhan. Ugyanakkor nem veszi észre, hogy eddig is hajszálon függött a mélység fölött. (de ez csak egy vélemény:-)
Kérek többet, ha lehet!

Névtelen írta...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.

Névtelen írta...

Megfognám a kötelet és elmondanám amit gondolok, utána még mindig visszavehetem a számba és függhetek tovább...

Noémi írta...

Janka, ez egy jó válasz, és reális :) Látod, csak mi, hülye felnőttek bonyolítjuk túl a dolgokat. 13 évesen több eszed van, mint a vergődő felnőtteknek :)