2008. január 8., kedd

Milyen a világ?

..olyan, amilyen Te vagy..
Ha negatív vagy és félsz, akkor a félelmetes arcát mutatja feléd. Ha úgy élsz és úgy bánsz emberekkel, ahogyan szeretnéd, hogy veled is bánjanak, akkor sokkal puhább, mint képzelnéd. Ha szembefordulsz a félelmeiddel, akkor rájössz, hogy sokkal erősebb vagy náluk. De ha elfutsz előlük, akkor üldözőbe vesznek.
Egy távoli ismerős, pszichológus lány példáját hoznám fel még utolsóként Peruhoz. Szőke, kékszemű, 25 éves lány volt. És elindult egy hátizsákkal, egyedül Iránba. Egyedül az emberek jóindulatában bízott és önmagában. És csupa jó élménnyel tért haza. Csupa melegszívű és segítőkész emberrel találkozott..
Ne sikítsatok a naivitásomon..Olyan szép a puha, meleg, légkondícionált szobában Coelhót olvasni vagy Müller Pétert, vagy Hamvas Bélát, és hümmögni, hogy igen, igen, én is így gondolom.. Olyan szép elmenni a templomba, és csak ott hinni, hogy vigyáznak ránk, majd beülni a szervókormányos, full-extrás autónkba és hazagurulni.
...úgy igyekszem élni az életemet, hogy ne kirakati áldozatok rabja legyek..és hogy megéljem mindazt,amit meg kell élnem..és ha ehhez hozzátartozik a szenvedés is, ám legyen!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

...mennyire igaz... mennyire egyszerű... és mégis mennyire nehéz...