2007. december 11., kedd

Update a kabátomról

No. Nem fagyok szét. Többszöri telefonos zargatásomra az óvoda volt kegyes és körbeküldött egy emilt a résztvevő szülők között, hogy valaki "véletlenül" elvitte a kabátomat. Nem voltunk sokan, tehát a kör meglehetősen szűk volt.
Mielőtt tovább szőném a történetet, elmondom, hogy Anna óvodája amolyan egyházi óvoda. Itt a rendszer ugyanis teljesen más, mint nálunk, azaz 5 éves kor alatt kemény pénzbe kerül a gyerek intézményes ellátása. Számtalan megoldás létezik a csemeték elhelyezése érdekében, ilyenek pl. az ún. kooperatív óvodák, melyek többnyire egy hitgyülekezethez tartoznak. Természetesen ezek is busás pénzt számolnak fel, ámde jóval kevesebbet, mint más óvodák. A kooperáció pedig abban rejlik, hogy anyuka néhanapján bemegy és segít az óvodai munkában, hozzájárul az anyagköltséghez, stb.
Ilyen a mi óvodánk is.
A Mikulás-buli tehát egy keresztény közösségben zajlott, majd az említett "kabátcsere" megtörtént.
Majd emil.
Majd egy hét múlva jelentkezett valaki, és én nagyon örültem..
Aztán visszakaptam a kabátomat, amiről levagdosták a cimkéjét, és hordták..valószínűleg kutyával..merthogy kicsit szőrös volt itt-ott. Tehát cseréről szó sem volt..
Mindenesetre örülök, merthogy a lakáskulcsom is benne volt...
Azért elgondolkodtatott újfent a dolog..merthogy szép, szép a szeretet, Szent Miklós megható története sokak szemébe könnyet csalt, lehet hétvégente templomba menni és ott elmormolni imáinkat..közben pedig hazavinni egy kabátot, leszedni róla a cimkét, leszarni, hogy valaki megfagy és nem tud bemenni a lakásába...
Persze, apropó, nem mondtam még el mindenkinek..református családban nőttem fel és református gimnáziumba jártam egy darabig..amíg ki nem rúgtak onnan..és nem bánom..nem bírom az álszentséget!!! Legyek bár ciki és elviselhetetlen és nevetséges és bánom is én micsoda, de ŐSZINTE!!! ha hitem van, akkor az magam számára legyen mérce, és ne kirakati jóság..
Jójó, tudom, naiv is vagyok:-)))
De..persze nem tudom, milyen háttérrel, lelki alkattal, stb.van megáldva/megverve az említett személy..így hát pálcát törögetni könnyű..
Minden jó, ha a vége jó. Pont.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Noémi, örülök, hogy meglett a kabát és nem kell tovább fagyoskodni. Azért a leírtakból az derül ki, hogy az illető bizony nem véletlenül vitte el. Hát, itt is vannak parasztok ezek szerint...