2008. január 8., kedd

Anya, ne idegesíts!!!

...inkább örülj, hogy elmegyünk Peruba...mindenhol vannak veszélyek!!!
A steril Berlinben is lemészárolhatnak az utcán, kirabolhatnak, megerőszakolhatnak, elkaphatok AIDS-et, hepatitiszt, madárinfluenzát...
Az sem jobb, ha az ember nem megy sehova.
Nem nézted a Fábryt? Nem emlékszem a pontos sztorira..de volt három nagynénje. Az egyik combnyaktörést vagy akármit kapott,amikor kirándult. A második erre óvatosabban kezdett el mozogni, de ő is combnyaktörést szenvedett. Mire a harmadik ki sem mozdult a lakásból, erre a fürdőszobaszőnyegen csúszott el, eredmény: combnyaktörés.
A gyerekek miatt természetesen aggódom, DE!
-nálam jobban senki sem aggódik értük, ezt elhiheted.
-nem az a biztonságos gyermeknevelés, hogy steril környezetben tartjuk állandóan és a széltől is óvjuk őket. (számtalan fejlett európai ország steril környezetben tartott gyermekei a legesendőbbek, az immunrendszerük nem bír ki semmi terhelést)
-az embernek azért van agya, hogy használja, tehát eleve felkészül az esetleges veszélyekre
-ha morbid akarok lenni..el van már tervezve előre (a Jóisten nem kérdezte meg a véleményemet és nem kérte ki a beleegyezésemet), hogy hogyan és mikor fogok meghalni..ez ellen tenni nem lehet...de gyanítom,még egy pár évem hátravan..
-nem jó a sorsot kihívni magunk ellen, de elfutni sem a sorsunk elől, mert az utánunk szalad, és gyorsabbnak is szokott bizonyulni nálunk
-végezetül..ha az ember úgy hal meg, hogy az az érzés motoszkál a lelkében, hogy elmulasztott valamit, azt a halálnak halála. Ha mindig kihasználta az élet adta lehetőségeket és bátran szembenézett a veszélyekkel, akkor a maga teljességében élte meg az életét.
-mert az élet veszélyes műfaj, akkor is, ha az ember egész életében ki sem mozdul a csigaházából.
-a gyerekeimért én is aggódni fogok, ha felnőnek, és meg akarják majd mászni a Himaláját. De örülni fogok neki, hogy mindig követni fogják azt a belső hangot, ami oda vitte őket. Nem arra akarom tanítani őket, hogy élni veszélyes, hanem arra, hogy be merjék dugni a fejüket az oroszlán szájába, ha arról van szó.
:-)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Először azt hittem egy kis elbeszélésbe kezdtem bele, aztán réjöttem, kinek is szól a bejegyzés. :)
Érthető, ha aggódnak értetek. :)

Minden rendben lesz!!!

Névtelen írta...

én nem a te megvilágitásodban gondoltam az egészet,de te magad irod nap mint nap a veszélyeket és aztán ha valaki aggódni kezd az megkapja a magáét.Én is úgy gondolom hogy a sorsunk elöre el van döntve ,de persze néha nem árt az óvatosság.Egészségesen aggódom ne izgulj,olyan nagy akadályokban soha nem ütköztél és amit igazán akartál véghez is vitted.Biztos senki jobban nem aggódik és nem félti jobban a gyerekeit csak egy anya (ne haragudj érte én is az vagyok).Kivánom neked ,nektek hogy csodálatos élményben legyen részetek és kisérjen titeket a szerencse.Bátraké a világ!!!puszi anya