2008. február 23., szombat

Arches, Utah

Régi vágyam volt eljutni Utah államba, oda, ahol a kristálytiszta kék ég és a vörös sziklák megdöbbentő kontrasztja fogad. A valóság felülmúlja a fotókat.
A hatalmas homokkő sziklák, melyekbe az erózió arch-okat, azaz íveket vájt egyszerre lenyűgözőek és tekintélyt parancsolók. A nemzeti park hatalmas, újra szembesültem azzal, hogy a "nagy" fogalma eddig számomra teljsen mást jelentett..Perzselő nap, néhány Harley-s társaság, öregek, fiatalok, túrázók, nap-illat, sivatag, kaktuszok, csend, nagy,nagy csend..ilyen az Arches.

Az ég és föld nem emberi:
néki a dolgok, mint szalma-kutyák.
A bölcs ember sem emberi:
néki a dolgok, mint szalma-kutyák.
Az ég és föld közötti tér,
akár a fujtató,
üres és nem szakad be,
mozog és egyre több száll belőle:
kell rá szó, ezernyi;
jobb némán befelé figyelni.

(Tao Te King)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Látom, még nem állítottad be a kommentezést, ez a második ilyen komment, amit olvasok, gondolom nem éppen biztonságos megnézni a linket. :(((

Utah-nak csak egy részét érintettük mi, így kihagytuk az Arches-t, de nagyon szépek a fotók, biztosan még lenyűgözőbb volt a valóságban, ahogy irtad is. :)
Élvezettel olvasom és várom a többi helyet, képet. :)

Noémi írta...

sajnos, úgy lehet beállítani a kommentezést, hogy pl. regisztrált tagok írhassanak..de sajna az előző irogató is regisztrált volt..lehet, hogy ő épp nem vírust küldött, de nem merem már megnyitni az ilyen linkeket.
Illetve lehetne még zárttá tenni a blogot, de azt egyelőre nem akarom.